23 Лютого 2019
Новини

Скільки ви отримаєте за свій голос, якщо проголосуєте за Порошенка – Аваков

Скільки ви отримаєте за свій голос, якщо проголосуєте за Порошенка – Аваков

Штаб нині діючого президента України Петра Порошенка проводить тотальний підкуп виборців.

Тож міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив про проведення обшуків.

Так, Аваков наполягає, що підкупають виборців за рахунок держбюджету – пише OBOZREVATEL.

Всього на ці цілі буде виділено півтора мільярда гривень.

«У нас є кілька справ, якими ми займаємося за заявою Тимошенко, вони стосуються «сіток» Порошенка. Я би сказав, що ці сітки багатошарові», – розповів міністр.

За його словами, перша, низова сітка – це особисті картки, інструкції, як проводити соціологічні опитування, угоди про винагороду.

«Справа в тому, що закон трактує: будь-яка плата за агітацію – це підкуп виборця. Працю агітаторів не можна оплачувати. Навіть якщо це не завуальована агітація. Так, агітатор може сказати, що ніяких грошей не отримував. Деякі і стверджують, що їх робота – чисте волонтерство, але є й ті, хто на камеру зізнаються в отриманні 500 грн», – сказав міністр.

Аваков при цьому пообіцяв, що поліція з подібними порушеннями боротиметься. Правда, поскаржився він, ці наміри викликають протест з боку «товаришів по коаліції».

Міністр також детально описав, як виглядає робота «сіткарів»:

«Ви заходите у під'їзд і обходите всі квартири. Ви говорите: «Я агітатор кандидата Х... . Вам у відповідь: « Пішов ти...». І так п'ять разів. Агітатор жителів цих п'яти квартир викреслює. В інших квартирах відповідають: « Ну, давайте поговоримо про кандидата...» – агітатор позначає жителів цих квартир як потенційно лояльних до кандидата. Так накопичується первинна база даних.

Далі включається наступний підвид «сітки», який називається «лояльність за рахунок бюджетних коштів». Приходять, наприклад, в Одесі до громадянина Труханова і кажуть: «Громадянин Труханів, ви заклали в бюджет 200 мільйонів гривень на матеріальну допомогу? – Так. – Ось і виплачуйте за нашим списком... І тут вже працює адмінресурс на рівні глав адміністрацій, мерів – з типовим посилом "»Гена / Петя / Вася, веди себе пристойно, і ми врятуємо тебе від лап НАБУ / ГПУ / НПУ»...

А в цей час агітатор дзвонить в «лояльну» квартиру, нагадує, чий він агітатор, пропонує написати заяву на отримання матеріальної допомоги. І так по всій країні».

За його словами, за всіма цими фактами відкриваються виробництва, у рамках яких можуть бути проведені обшуки.

Обсяг ресурсів під таку схему підкупу оцінюється до 1,5 мільярда гривень.

«Таким чином за 500-1000 гривень «поштучно» вибудовується «сітка» на підставі мотивованих людей, які ходять і «агітують». Цільову аудиторію виділяють з тих, хто лояльно висловився про кандидата в момент первинного опитування, і отриману таким чином «сітку» «запліднюють» бюджетним ресурсом. За різними підрахунками плановане охоплення виборців – від 700 тисяч до 6 мільйонів. Тільки «сітка» агітаторів – 200 тисяч осіб. Їм за роботу обіцяно винагороду за наступною схемою: 500 гривень – зараз, 500 – потім, і 1000 – премія, якщо кандидат виграє», – сказав Аваков.

Як повідомляв OBOZREVATEL :

Раніше політичні опоненти Порошенка також звинувачували його в підкупі виборців і навіть звернулися у зв'язку з цим у ГПУ і МВС.

Однак глава БПП Сергій Березенко спростував цю інформацію і заявив, що проплатити вибори в Україні нереально. «Той, хто вважає, що можна масово підкупити виборця, або злочинець, або ідіот, або людина нещира, яка просто використовує свого кандидата для отримання певної матеріальної вигоди, для себе особисто», – сказав він.

Читайте також:

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему