22 Лютого 2019
Новини

Порошенко присадив російського пропагандиста: «Ви і ваш лідер – вбивці українців!»

Порошенко присадив російського пропагандиста: «Ви і ваш лідер – вбивці українців!»

Кремлівський недожурналіст у кулуарах Генеральної асамблеї ООН підскочив до Порошенка з мікрофоном.

Російський пропагандист програми «Вести» Валентин Богданов у кулуарах Генасамблеї ООН спробував узяти коментар у Президента України Петра Порошенка, на що отримав різку відповідь, пише «24 канал»

Журналіст РосТБ спитав у Порошенка, коли відпустять іншого пропагандиста, який діяв на території України і якого підозрюють у держзраді, Кирила Вишинського. Не стримуючи емоцій, український гарант згадав про 24 українських моряків, які перебувають у полоні Росії.

«Ви зобов’язані перед ними вибачитися, негайно звільнити, тому що ви – агресор, ви – порушник міжнародного права. І ви, і ваш лідер – вбивці українців!» – жорстко відповів Петро Порошенко.

Український керманич різко опустив мікрофон пропагандиста і пішов далі, не реагуючи на вигуки Богданова: «Ну то коли звільнять Вишинського?».

Відео інциденту (хто би сумнівався?) з’явилось у провокативно-брехливій програмі «60 хвилин» на РосТБ. І в найкращих традиціях кремлівської пропаганди коротку відповідь Порошенка там подали  як «перше за п’ять років інтерв’ю українського президента російському журналісту». 

Для довідки:

Кирило Вишинський – колишній журналіст, керівник філії російського інформагентства «РИА Новости» – «РИА Новости Украина». СБУ звинувачує його у створенні підривної проросійської інформаційної мережі на теренах України та у державній зраді.

Так, за даними сайту «Миротворець», навесні 2014 року працював у Криму, де з підконтрольними йому журналістами випускав матеріали, які виправдовували анексію АРК Росією. За цю діяльність Вишинському закритим указом президента Росії вручили нагороду РФ «За повернення Криму». Також нагороджений російською медаллю ордена «За заслуги перед вітчизною» за так зване «об’єктивне висвітлення подій у Криму».

15 травня 2018 року СБУвці обшукали офіс «РИА Новости Украина» у Києві та затримали Вишинського. Нині він перебуває під арештом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Відео
В тему