22 Лютого 2019
Новини

Ryanair і Wizz Air штрафували за подорожчання перевезення ручної поклажі

Ryanair і Wizz Air штрафували за подорожчання перевезення ручної поклажі

Антимонопольний комітет Італії оштрафував лоукостер Ryanair і Wizz Air за нові правила щодо ручної поклажі - на 3 мільйони євро та 1 млн відповідно.

Раніше цей же орган тимчасово скасував введення нововведень в Італії. В інших країнах вимоги перевізників запрацювали з 1 листопада, - повідомляє видання La Repubblica, пише «Сьогодні».

Антимонопольне розслідування почалося ще у вересні 2018 року.

Тепер слідство завершилося, і антимонопольники дійшли висновку, що Ryanair і Wizz Air обманюють споживача з фактичною ціною квитка, не включаючи багаж в основний тариф.

«Ручна поклажа є невід'ємним елементом служби повітряного транспорту, і її перевезення має бути дозволене без будь-яких додаткових витрат.... Обидві компанії підвищили ціни на квитки непрозорим чином, відокремивши від тарифу послугу, необхідну практично для всіх пасажирів», – йдеться в повідомленні.

Компанії повинні протягом 60 днів вжити заходів відповідно до рішення антимонопольного органу.

Нагадаємо,Wizz Air дозволяє брати в салон одну сумку розміром максимум 40х30x20 см. Вага – до 10 кг. Раніше об’єм становив 55х40х23 см. Тепер така ручна поклажа має повністю поміщатися під сидіння і не займати верхню «багажну» полку в салоні. Користуватися полицею зможуть тільки ті пасажири, які оплатять послугу WIZZ Priority – вона дозволяє взяти в салон додаткову валізу розміром 55x40х23 см, а також пройти в літак позачергово.

Сумка, яку з 1 листопада можна безкоштовно взяти в салон Ryanair, трохи менше, ніж у Wizz Air – максимум 40x25х20 см і 10 кг. Втім, раніше ці габарити були ще скромніші – 35х20х20 см. У Ryanair платна "пріоритетна посадка" дозволяє взяти в салон ще одну одиницю ручної поклажі – валізу 55х40х20 см. Здати в багаж у Ryanair можна сумку до 10 кг за 8 євро.

Вимоги посилюють не тільки лоукостери. Наприклад, МАУ також змінила правила провезення ручної поклажі – за ноутбук в руках доведеться доплатити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему