21 Лютого 2019
Новини

Через 45 років поліція розкрила жахливе вбивство дитини

Через 45 років поліція розкрила жахливе вбивство дитини

Поліція міста Ньюпорт-Біч, що в штаті Каліфорнія, повідомила про арешт вбивці 11-річної Лінди О’Кіф – справу не могли закрити понад чотири десятиріччя.

Нарешті це вдалось зробити після того, як правоохоронці почали публікувати щемливу історію про день вбивства від імені дівчинки, інформує ТСН.

У день, коли Лінда Енн О’Кіф померла, в її місті ранок був прохолоднішим, ніж зазвичай. Темноволоса та блакитноока дівчинка 11 років їздила велосипедом до літньої школи за півкілометра від власного дому – але в цей день їй довелось піти пішки.

Це було 6 липня 1973 року. Коли Лінда не повернулася після школи додому, сім’я не сильно переймалася. Але коли настала ніч, а дівчинка все ще була не вдома, батьки викликали поліцію і відчайдушно прочесали околиці. Але безрезультатно.

Пізніше слідчі дізнаються, що дівчину востаннє бачили на перехресті, коли вона розмовляла з незнайомцем у бірюзовому фургоні. Наступного ранку О’Кіф знайшли задушеною в канаві. На ній все ще була блакитно-біла сукня у квіточки, яку пошила її мати. Слідів сексуального насильства експерти не знайшли.

Її смерть залишилася загадкою довгих 45 років. На основі ДНК правоохоронці склали портрет ймовірного вбивці.

У вівторок 19 лютого 2019 року правоохоронці заарештували підозрюваного у вбивстві: 72-річного чоловіка з Колорадо на ім'я Джеймс Ніл.

Поліцейські замовчують, як саме їм вдалося розкрити справу. У січні у справі сталося якесь зрушення, яке спонукала їх почати розслідування щодо Ніла. Поліцейським вдалось отримати зразок ДНК чоловіка, який збігся зі зразком, взятим з тіла О'Кіф 1973 року.

Ніла арештували «без пригод». За словами начальника поліції Ньюпорт-Біч Джона Льюїса, пам’ять про Лінду зберігалась від того дня, як сталося вбивство. «Її фото висить в нашому детективному відділку, де працівники бачать її щодня як нагадування про неї і про те, чому ми продовжуємо займатися цими справами»,  - каже поліцейський.

Батько і матір О’Кіф вже померли, але дівчинку пережили дві сестри – полісмени зв'язалися з ними. «Як ви можете уявити, такі новини отримувати важко. Гірко і приємно чути, що справа завершена. Це чергове нагадування про те, що сталося. Це була складна розмова», - розповів Льюїс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах та на підприємствах Миколаєва проводять обшук

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП
В тему