21 Лютого 2019
Новини

Будинок якого нема: людям з порушенням зору заборонили приватизувати житло

Будинок якого нема: людям з порушенням зору заборонили приватизувати житло

У Запоріжжі спалахнув скандал через відмову в приватизації житла майже двом десяткам людей з порушеннями зору.

Як виявилося, ніяких документів на їхній гуртожиток немає і зараз мешканці побоюються, що їх можуть просто виселити, - повідомляє «Сьогодні».

За словами одного з мешканців, Олександра Долгова, він зі своєю сім'єю проживає в цьому будинку понад 30 років і нещодавно разом із сусідами вирішив приватизувати кімнати, однак не зміг. Виявилося, що їхнього будинку формально не існує.

«Загалом, виходить, що статусу гуртожитку у нас немає, ордерів на квартири, в яких ми проживаємо, теж немає. Зробили заявку в міськвиконком, а вони ну дали відписку, що ми у них не значимося», – розповів він.

Житло чоловік отримав через підприємство «Українське товариства сліпих», яке кілька років тому збанкрутувало і перейшло до іншого власника, але без гуртожитку – про нього просто забули.

Зараз, крім прописки в паспорті, ніяких документів на своє житло у людей немає. Однак цього замало, щоб захистити їхні права, стверджують юристи.

«Ми готові взагалі звернутися вже до суду з цього питання, але трохи нам не вистачає доказів, оскільки громадяни, внаслідок стану свого зору, вони багатьох документів не мають в наявності, які б доводили їхнє право на це житло», – пояснила адвокат Наталія Коміссарова.

Зараз у Запорізькій мерії вирішують питання, чи можна взяти гуртожиток на баланс міста.

«Нам потрібно трохи часу, щоб розібратися, і я вважаю, що проект рішення ми винесемо на чергову сесію», – припустив Ігор Чумаченко, голова комісії з питань комунальної власності Запорізької міськради.

Рішення чиновників чекають майже 20 осіб із порушеннями зору. Чи зможуть вони приватизувати свої кімнати в гуртожитку – буде відомо вже наприкінці лютого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему