20 Лютого 2019
Новини

На Волині рятують кажанів (фото, відео)

На Волині рятують кажанів (фото, відео)

У місті Володимирі-Волинському рятують життя 89 кажанів.

Історію про порятунок тварин розповіла Ганна Доскоч у Facebook.

Ось що написала зоозахисниця:

«Майже один рік тому мені вперше в житті довелося рятувати... кажанів. Часу на роздуми, пошук помічників і опанування міфічних страхів не мала – діяти потрібно було швидко! Їх було 17! Беззахисний, наляканих, голодних й виснажених кажанчиків, які вибрали на зимівлю дупло у дереві, що працівники ЖЕКу за деякий час зріжуть. Досі перед очима три маленьких тільця, що замерзли, прикриваючись крильцями, бо тим чоловікам було не до порятунку якихось там рукокрилих, що занесені до Червоної книги... На щастя, малюків прихистили в зоопарку у м. Луцьк, годували, поїли, доглядали. А коли стало досить тепло, випустили на волю.

Сьогодні історія повторилася: герої – ті ж кажани виду руда вечірниця, лише обставини інші. В одній з установ міста здійснюють демонтаж старих вікон і замінюють на нові. На майстрів у щілинах чекав сюрприз - перелякані кажани, сон котрих потривожили раніше часу. Пощастило, що серед робітників був чоловік на ім'я Олег, який зорієнтувався і не дав заподіяти шкоду рукокрилим, переклав їх у коробку й передзвонив місцевому ветеринару Сергію Тернову, котрий і повідомив про знахідку. На щастя, знайшли для малюків прихисток й розселили у чотири коробки разом з пані Наталею Волошиною, а тим часом ще дві чудові й чуйні жінки прийшли на допомогу, щоб усіх напоїти.

Зараз кажани в безпеці. Їх... Увага! 89 !!! Ого? Отож!!!

На жаль, зоопарк м. Луцьк вагається їх забирати через брак персоналу для догляду цих малюків. Проте їх готові прихистити у єдиному в Україні Центрі порятунку рукокрилих у м. Харків, співробітники якого рятують кажанів з усієї України, знають про цих істот усе і навіть більше. Проблема - дуже далека дорога. Але з допомогою небайдужих людей у нас все вийде!!!

Завтра плануємо годувати кажанів. Вже замовили опариші, багато! Потрібна фінансова допомога - хто скільки може: 5, 10, 20 грн... Будемо безмежно вдячні за найменшу допомогу! Кошти можна перерахувати на рахунок Приват банк - 5168 7427 2221 5773 на ім'я Волошина Наталія Нілівна з позначкою "КАЖАНИ"!!! За отримані кошти прозвітуємо!

Друзі, будь ласка, долучайтеся до порятунку цих унікальних створінь разом з нами!!!»

Читайте також:

Жах: в Україні червонокнижних кажанів давили машини

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали