20 Лютого 2019
Новини

Луценко назвав імена замовників розстрілів на Майдані

Луценко назвав імена замовників розстрілів на Майдані

ГПУ фактично завершила слідство стосовно людей, які віддали злочинні накази, що призвели до вбивств і поранень на Майдані.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, комісія експертів і фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства зробила висновок, що загибель і поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходиться в прямому причинному зв'язку з рішеннями і діями ряду колишніх віп-чиновників. 

«Це екс-президент Віктор Янукович, екс-глава СБУ Олександр Якименко і його підлеглі - Володимир Тоцький, Сергій Ганжа, Сергій Потієвський, Олександр Щеголєв», - зазначив Луценко.

Крім того, до наказів про вбивства на Майдані вважають причетними екс-главу МВС Віталія Захарченка та його підлеглих Станіслава Шуляка, Сергія Конопляника, Миколи Миколенко, екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-начальника Генштабу Володимира Заману.

«Як генпрокурор гарантую, що це найважливіша справа сучасної України піде на ознайомлення захисту і в суд відразу після рішення ВР про продовження процедури заочного засудження», - додав Луценко.

В Україні сьогодні відзначають День Героїв Небесної Сотні, в зв'язку з чим Єпіфаній провів панахиду в Михайлівському Соборі.

Читайте також:

«Дорога вся була залита кров'ю», - волинянин про Ніч Апокалілсису на Майдані.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему