19 Лютого 2019
Новини

Помер моряк зі знаменитого фото «Поцілунок на Таймс-сквер»

Помер моряк зі знаменитого фото «Поцілунок на Таймс-сквер»

Ветерану Другої світової було 95 років.

У США помер герой найвідомішої фотографії поцілунку в світі – моряк Джордж Мендоса. Хоча офіційна назва світлини «День перемоги над Японією на Таймс-сквер», вона найбільш відома під «вкороченою» – «Поцілунок на Таймс-сквер»,, передає «Фокус».

Про смерть батька повідомила дочка Мендоси. Ветеран Другої світової війни відійшов у небуття в лікарні міста Мідлтаун у штаті Род-Айленд. Там він прожив зі своєю дружиною 70 років. Джордж Мендоса не дожив два дні до свого 96-го дня народження.

поцілунок
поцілунок

Знімок «День перемоги над Японією на Таймс-сквер» зробив Альфред Ейзенштадт, фотограф журналу Life. Коли Японія прийняла умови капітуляції 14 серпня 1945 року, на Таймс-сквер вийшли сотні людей, щоб відсвяткувати подію. А Альфред просто вибіг на вулицю і почав знімати.

Моряк цілував усіх жінок, що траплялися йому на шляху, і один з цих випадкових поцілунків і потрапив в об’єктив фотографа. Пізніше Джордж Мендоса розповідав, що на фотокарточці є і його майбутня дружина, медсестра Рита Порті, вона посміхається на задньому плані.

Фото стало культовим. Навіть дало початок флешмобу, коли пари, одягнені як герої знімка, повторюють поцілунок.

Медсестру із фотографії звуть Грета Зіммер Фрідман, вона померла в 2016-му у віці 92 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Відео
В тему

Останні матеріали