19 Лютого 2019
Новини

16 штатів США позиваються до Трампа через надзвичайний стан

16 штатів США позиваються до Трампа через надзвичайний стан

Колективний договір 16 американських штатів подали проти президента США Дональда Трампа через проголошення ним надзвичайного стану.

Каліфорнія та ще 15 американських штатів у понеділок, 18 лютого, подали позов проти адміністрації президента США Дональда Трампа через його рішення оголосити режим надзвичайного стану для фінансування будівництва муру на кордоні з Мексикою, – пише Медіатека.

«Ми подаємо позов на президента Трамп, щоб зупинити його від грабунку грошів платників податків, які Конгрес законно відклав для жителів наших штатів», – зауважив генеральний прокурор Каліфорнії Ксав'є Басерра.

Позов був поданий до федерального окружного суду північного округу Каліфорнії. Його суть полягає в тому, що намагання Трампа через проголошення надзвичайного стану обійти Конгрес, щоб профінансувати спорудження муру на американсько-мексиканському кордоні, є неконституційним. До цього позову Каліфорнії приєдналися також штати Колорадо, Коннектикут, Делавар, Гаваї, Іллінойс, Мейн, Меріленд, Мічиган, Міннесота, Невада, Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Орегон та Вірджинія.

Нагадаємо, що 15 лютого Трамп оголосив про запровадження режиму надзвичайного стану для фінансування будівництва муру на кордоні з Мексикою. Цьому рішенню президента передувала тривала суперечка з Конгресом США навколо цього питання, що вилилася, зокрема, в найдовший «шатдаун» в історії країни.

Читайте також:

Через наркотики Трамп введе у США надзвичайний стан?

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали