18 Лютого 2019
Новини

Смаколик, який врятує серце: висновок учених

Смаколик, який врятує серце: висновок учених

Дослідники з Інституту харчування у США довели користь шоколаду для здоров'я людей. Саме чорний шоколад може зменшити ризик хвороб серця.

Вчені проаналізували ’ять досліджень, у яких взяли участь 575 тисяч людей, інформує 24 Здоров’я.

Вони виявили, що вживання 28 грамів чорного шоколаду зменшує ризик серцевої недостатності на 17%.

Це пов’язано з флавоноїдами – природними сполуками, що містяться в какао, Вони підсилюють здоров'я кровоносної судини і допомагають зменшити запалення.

Одне з досліджень підтверджує, що вживання шоколаду допомагає уникнути розвитку такого небезпечного серцевого захворювання, як миготлива аритмія (перебої серцевого ритму).

Люди, які вживають від двох до шести порцій гіркого шоколаду на тиждень, менше схильні до ризику серцево-судинних захворювань, у порівнянні з тими, хто вживав цей продукт менше разу на місяць.

За словами вчених, через вміст калію та магнію шоколад сприяє покращенню роботи кровоносних судин і запобігає утворенню тромбів. Експерти радять вживати чорний шоколад людям, які мають проблеми з тиском.

Регулярне вживання чорного шоколаду може поліпшити настрій і пам’ять.

Попри корисні властивості шоколаду, не варто забувати і про норму споживання. Дослідники радять їсти не більше 1/3 плитки шоколаду в тиждень. Також рекомендують вибирати тільки якісний чорний шоколад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підняти настрій: дієві поради психологів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ
В тему