18 Лютого 2019
Новини

Росія може закрити порт «Одеса»

Росія може закрити порт «Одеса»

Росія намагатиметься закрити Одеський порт для торгових кораблів.

Таку думку висловив колишній підполковник британської армії Глен Грант, передає Обозрєватєль.

«Враховувати треба комуністичний стиль ведення війни. Він хвилеподібний. І всі ці хвилі накочуються — хвиля тут, потім хвиля там. Але в цих хвилях є якась постійна складова», - каже він.

Експерт наголосив на тому, що Росія всіляко намагатиметься перешкоджати входу до українських портів іноземним кораблям.

«Наша проблема в тому, що ми дивимося тільки на військову, бойову складову. Але чимало цих хвиль не є саме такими. Вони бувають дипломатичними, політичними, економічними, фінансовими. Всі ці засоби вони використовуватимуть там, де це можливо. Уряд не дивиться на це комплексно», - каже він.

На його думку з українськими портами перестануть співпрацювати вже після 5 випадку російських затримань.

«Військові хвилі можуть бути поставлені на певну паузу. Але я не вірю, що Путін чекатиме вічно, адже у нього закінчуються гроші. Тому йому довелося скоригувати свої плани, урізати апетити. Він був змушений зменшити кількість танків і літаків, причому досить серйозно. Але у нього все ще є багато радянської техніки, враховуючи чимало танків, які зосереджені на кордоні. І йому треба використовувати їх, адже він не може собі дозволити тримати їх занадто довго без роботи і водночас не може собі дозволити купувати нові танки», - сказав він.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему

Останні матеріали