15 Лютого 2019
Новини

Відкрився перший у світі 5G-кінотеатр

Відкрився перший у світі 5G-кінотеатр

Технологія п’ятого покоління зв'язку поступово проникає в смартфони, але не тільки маленькі екрани можуть користуватися її плодами. У співпраці з норвезьким провайдером Telia кіноцентр Odeon в Осло починає показувати фільми, які транслюються через живу мережу 5G.

Про це повідомляє internetua.

Хоча Telia оголосила про відкриття першого кінотеатру 5G ще в грудні, до недавнього часу обидві компанії проводили випробування, щоб зрозуміти, чи зможе технологія зв'язку наступного покоління замінити 4G і деякі широкосмугові сервіси. Керівництво мережі кінотеатрів зізналося в інтерв'ю ZDNet, що трансляція фільмів через 5G пройшла відмінно, хоча Odeon в основному використовував 5G для передачі відео на власні сервери для подальшого показу.

Широкосмугова бездротовий зв'язок 5G може стати прийнятною альтернативою зберігання файлів на місцевих серверах, навіть для кінобізнесу, коли буферизація або зниження якості картинки неприпустимі.

Мережа 4G LTE насилу справляється з трансляцією відео 720p. Для потреб кінотеатрів зазвичай потрібно якість надвисокої чіткості (4К) і вище. А значить – набагато продуктивнішою є 5G.

Під час тестів Telia домоглася швидкості передачі даних зі швидкістю 2,2 Гбіт/с, що в 5-20 разів швидше, ніж у стандартної користувальницької мережі 4G і у проводового інтернету кінотеатру.

Крім того, 5G відкриває перед кінотеатрами нові можливості. Оскільки час відгуку складає непомітні 7-8 мілісекунд, тобто приблизно одну п'яту від затримки 4G, кіноцентри зможуть транслювати живі виступи і концерти в режимі реального часу.

Наприкінці минулого року південнокорейський оператор SK Telecom провів перший відеодзвінок з використанням прототипу першого телефону Samsung з підтримкою функції 5G. Глава компанії подзвонив в чотири різних міста, де вже зараз доступна зв'язок п'ятого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На широких екранах стартував показ фільму «Крути 1918» (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, суспільство
В тему