14 Лютого 2019
Новини

Назвали справжнє ім’я спільника «Петрова» і «Боширова»

Назвали справжнє ім’я спільника «Петрова» і «Боширова»

Справжнє ім'я третього підозрюваного в отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері – Денис Сергеєв. Він – ймовірний працівник ГРУ Росії з вигаданим іменем Сергій Федотов.

Про це пише Цензор.НЕТ.

Група журналістів-розслідувачів з Bellingcat стверджують, що російська влада в останні 2 місяці намагалася видалити з відкритих джерел згадки про Сергеєва. Те саме стосується інформації про агентів ГРУ Анатолію Чепігу (вигадане ім’я – Руслан Боширов) і Олександра Мішкіна (Олександра Петрова).

Сергеєв народився 17 вересня 1973 року в Ушаралі в Казахстані. Така ж дата народження і у вигаданого Сергія Федотова. Він служив в армії в Новоросійську, а на початку 2000-х вступив у Москві до Військово-дипломатичної академії («Консерваторія ГРУ»).

У 2004-2012 роки Сергеєв був акціонером або директором у восьми фірмах, які імітували назви великих компаній. На сьогодні вони ліквідовані. Інші акціонери цих компаній також були працівниками ГРУ. Розслідувачі припускають, що фірми могли використовуватися для створення правдоподібних легенд для розвідників або для відмивання грошей.

У 2009 році Сергєєв нібито отримав кредит на понад мільйон доларів. Як місце роботи він вказав нібито зареєстровану в Ризі компанію Loveren Style Ltd. Слідів існування компанії авторам розслідування знайти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруйник Скрипалів вислужив медальку «героя» від Путіна, воюючи на сході України

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему