14 Лютого 2019
Новини

Десятки тисяч доларів – за романтичні стосунки в інтернеті

Десятки тисяч доларів – за романтичні стосунки в інтернеті

За віртуальне кохання та інтим шахраї з кіберзлочинного угруповання «Червона вдова» вимагали величезні суми.

Про це пише agari.

База кіберзлочинців базується в Нігерії. Саме там плетуться тенета, в які потрапляють ті, хто вступив зі злочинцями в романтичні віртуальні відносини.

Злочинці створювали в соціальних мережах і на сайтах знайомств підроблені акаунти з вигаданими іменами і біографіями. Як фотографії профілів вони використовували реальні знімки привабливих людей.

Після встановлення «відносин» шахраї розповідали жертвам про труднощі і просили фінансової допомоги. Як правило, кошти були потрібні нібито на авіаквитки, поїздки або проживання. Якщо жертва хоч раз переводила гроші, злочинці продовжували листування, вимагаючи їх постійно.

Як приклад співробітники Agari привели жителя Техасу, який за рік відправив своїй коханій на ім'я Лора Кахілл близько 50 тисяч доларів. Коли він вперше відмовив у допомозі, шахраї припинили листування. Закоханий чоловік був змушений викрасти 10 тисяч доларів у батька, щоб знову поспілкуватися з Кахілл.

Дослідники в області кібербезпеки стежили за злочинцями з 2017 року. За цей час їх жертвами ставали в основному розведені люди, люди похилого віку, фермери або люди з обмеженими можливостями. Шахраї нерідко користувалися тематичними сайтами знайомств – для розлучених або колишніх військових.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Світ
В тему