14 Лютого 2019
Новини

Церкви під суд: в Німеччині і досі використовують дзвони зі свастикою

Церкви під суд: в Німеччині і досі використовують дзвони зі свастикою

Протестантська церква в центральній Німеччині звинувачується в порушенні заборони на використання нацистської символіки на церковних дзвонах, прикрашених свастикою і нацистськими написами.

Про це повідомили прокурори федеральної землі Тюрінгія, інформує Deutsche Welle.

У позові церкву звинувачують у використанні шести дзвонів в п'яти церквах по всій Тюрінгії. Такі дзвони церква використовує і в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Неназваний позивач стверджує, що він неодноразово просив церкву припинити використовувати дзвони, але його ігнорували.

Позивач повідомив, що він також подав кримінальну скаргу на місто Герксгайм-ам-Берг на заході Німеччини після того, як міська влада дозволила місцевій церкві продовжувати використовувати нацистської дзвін.

Міська рада заявила, що дзвін, на якому зображена свастика і є напис «Все для батьківщини - Адольф Гітлер», є «пам'ятником насильства і несправедливості».

Представник церкви Фрідман Каль повідомив, що нацистські символи і написи можуть бути видалені, але такий крок повинен бути узгоджений з правилами збереження історичних пам'яток. До того ж, за його словами, зазначені дзвони недоступні для громадськості.

Приблизно 23 церкви в Німеччині продовжують використовувати дзвони з нацистськими символами і написами. У Гамбурзі також знайшли гігантську свастику з бетону.

Також в Мережі скаржаться на свастику в картах Google. Користувачі Мережі в декількох країнах поскаржилися на те, що готелі та мотелі позначені на картах свастикою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему