14 Лютого 2019
Новини

У Кенії фотограф піймав в об’єктив чорну пантеру, яку не бачили сотню років

У Кенії фотограф піймав в об’єктив чорну пантеру, яку не бачили сотню років

Фотограф дикої природи Вілл Беррард-Лукас спромігся зробити знімок чорної пантери, яку ніхто не бачив уже близько 100 років.

Про це повідомляють «Новости N», посилаючись на BBC.

Чорною пантерою називають або леопарда, або ягуара з чорною шкурою. На світі дуже мало фотографій цих тварин. Коли Вілл почув, що в заповіднику Лакіпія в Кенії хтось нібито бачив чорну пантеру, він негайно поїхав туди.

Вілл і його гід на ім’я Стів пішли слідами пантери і вибрали гарне, на їхню думку, місце для встановлення камери-пастки, яка автоматично вмикається, коли хтось проходить повз неї.

«Я часто встановлюю такі камери, і вже звик до того, що часом нічого не виходить, тому що ніколи не знаєш, чи пройде мимо та сама тварина, яку хочеться сфотографувати», – каже Вілл.

До того ж ані він, ані Стів не знали, чи йшли вони дійсно слідами чорної пантери – це міг бути і звичайний леопард. Але на четверту ніч їм пощастило.

«Я навіть не відразу зрозумів, що це сталося. Зазвичай через спалах тварину добре видно, а тут я помітив лише очі, які світилися в темряві», – сказав Вілл.

Виявлена ними чорна пантера виявилася чоловічої статі. Судячи з розмірів, цьому леопардові близько двох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, Відео
В тему