13 Лютого 2019
Новини

В Україні з'являться уніфіковані почесті при похованні загиблих воїнів і ветеранів

В Україні з'являться уніфіковані почесті при похованні загиблих воїнів і ветеранів

В Україні уніфікують ритуал поховання загиблих воїнів і ветеранів.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фриз. Питання піднімалося на зустрічі міністра і представників силових структур, фахівців Українського інституту національної пам'яті, представників Адміністрації Президента України, – пише Дзеркало тижня.

Для початку буде створена робоча група, яка дозволить врегулювати питання, пов'язані з церемоніалом поховання військовослужбовців і ветеранів.

«Ми повинні впровадити систему, яка буде передбачати чіткий механізм дій від порядку оповіщення до поховання. Це питання для нас є пріоритетним, адже я отримую багато звернень як від діючих військовослужбовців, так і від ветеранів про необхідність процедурного врегулювання, яке б відповідало належному вшануванню пам'яті наших воїнів», – зауважила Фриз.

Проект церемоніалу вже існує, тепер його будуть ретельно аналізувати і обговорювати, щоб не упустити жодного моменту. Крім того, будуть уніфіковані поховання у військових секторах на кладовищах, в першу чергу, в Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій областях, де поховані українські воїни. Деякі з них ще не ідентифіковані.

«Ритуал буде поширюватися на всіх захисників, які віддали життя, захищаючи суверенітет і незалежність України в різні часи», – сказала міністр.

Чи потрібен українцям національний пантеон, чи потрібно увічнювати пам'ять захисників України як минулих часів, так і сьогодення?

Саме зараз, коли ведеться збройна боротьба за суверенітет нашої держави та недоторканість її кордонів, коли ми переосмислюємо історію визвольної боротьби, як ніколи на часі вшанувати національних героїв – поставити їх в приклад тим, для кого головним моральним мірилом завжди була любов до України і свого народу.

Читайте також:

«Його душа належала Україні»: розповіли про воїна, який загинув у зоні ООС минулої доби

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему