12 Лютого 2019
Новини

На Запоріжжі хвора на кір дівчинка годину сиділа в загальній черзі до педіатра

На Запоріжжі хвора на кір дівчинка годину сиділа в загальній черзі до педіатра

Лікарі часто повторюють, що кір надзвичайно заразний. Захворіти можна, навіть коли інфікована людина вже покинула приміщення: вірус живе в повітрі і на поверхнях предметів іще близько двох годин. Той, у кого ще не з’явився висип, а симптоми нагадують звичайну застуду, вже небезпечний для оточення. До нього треба викликати лікаря.

У Мелітополі (Запорізька область) стався такий випадок. Як повідомляють 11 лютого «Факти», посилаючись на місцеву газету «Наше місто», коли у 14-річної школярки піднялася температура, з’явився сухий кашель і мама спробувала викликати лікаря додому, їх направили на прийом до сімейного лікаря. Того дня в поліклініці був День здорової дитини: огляд проходили немовлята. Хвора на кір дівчинка близько години сиділа в загальній черзі поруч зі здоровими малюками.

Лікар, розпізнавши кір, викликала «швидку», щоб дитину екстрено доставили в інфекційне відділення, де вона отримує необхідне лікування. Скільки дітей заразилося, поки хвора дівчинка була в поліклініці, невідомо. У Мелітополі зареєстровані 18 випадків захворювання на кір, але журналісти припускають, що насправді їх більше.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, з 4 по 10 лютого кір вразив понад 3140 осіб, з яких майже півтори тисячі – дорослі.

– Одна з особливостей нинішньої неконтрольованої ситуації з кором у тому, що хворіє багато дорослих, – підкреслює на своїй сторінці в Facebook завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, доктор медичних наук, професор Ольга Голубовська.

За словами доктора, такої величезної кількості дорослих пацієнтів, які щеплені, причому двічі, ніхто раніше не бачив. Серед причин Голубовська називає те, що неможливо простежити всіх контактних людей, які, наприклад, летіли в літаку або їхали в поїзді із хворою людиною. Ще одна причина – обмежений доступ до медичної допомоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему