12 Лютого 2019
Новини

«Каяття Зайцевої - фальшиве», - адвокат про результати дебатів у суді

«Каяття Зайцевої - фальшиве», - адвокат про результати дебатів у суді

Вчора у Харкові відбулися дебати щодо справи Зайцевої. Про жодні пом'якшувальні обставини щодо дій Олени Зайцевої — фігурантки смертельного ДТП у Харкові на Сумській у жовтні 2018 року — під час ухвалення рішення судом взагалі не йдеться.

Таку думку висловив адвокат потерпілих Дмитро Марзоні під час дебатів. Відео він виклав у Facebook.

Він наполягає на тому, що каяття Зайцевої було фальшивим.

За словами Марзоні, Зайцева просто обрала правильну лінію поведінки, щоб максимально швидко вирішити проблему. Про це, запевнив він, зокрема свідчать і відеозаписи перших хвилин після ДТП.

«Я і потерпілі не помітили там ніякого жаху від загиблих людей, бажання допомогти. Ми там помітили бажання утекти від відповідальності, бажання залучити третіх осіб, які максимально були залучені, щоб захистити Зайцеву», — сказав він.

Також, вважає Марзоні, було штучно створено ситуацію з матеріальною допомогою, яку мати Зайцевої надала потерпілим примусово, без їхньої згоди.

«Надана таким чином допомога — не інакше як бажання врятувати свою дитину. Нічого спільного зі справжнім каяттям, ваша честь, це не має, з нашої точки зору», — акцентував адвокат.

У жовтні 2017 року на вул. Сумській у Харкові авто Зайцевої та Дронова зіткнулися, після чого влетіли в 11 пішоходів. У ДТП загинули шестеро людей. Зайцева стверджувала, що не перевищувала швидкості, однак експертиза засвідчила, що її Lexus мчав зі швидкістю понад 100 км/год.

У січні 2019-го стало відомо, що у Харкові можуть закрити автошколу, яка видала права Олені Зайцевій.

Також суд відхилив клопотання обвинувачення і захисту Олени Зайцевої, які просили не долучати результати експертизи у Дніпрі до справи.

Нарколог Федірко, яку розшукували кілька місяців, прийшла до суду і заявила, що у крові Зайцевої були опіати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему