11 Лютого 2019
Новини

Бунт японок проти Дня Валентина: дівчатам доводиться витрачати тисячі ієн

Бунт японок проти Дня Валентина: дівчатам доводиться витрачати тисячі ієн

Виявляється, що в Японії дівчата просто ненавидять День святого Валентина. Адже їм доводиться тонами скуповувати шоколад.

Про це пише The Guardian.

Так, японські жінки стали відмовлятися від традиції дарувати чоловікам-колегам шоколад в День святого Валентина. Багатьом доводиться витрачати на такі презенти тисячі ієн, щоб уникнути докорів і образ.

В Японії така практика називається giri choco або «обов'язковий шоколад». Передбачається, що чоловіки повинні відповісти 14 березня в Білий день – подія, придумане виробниками цукерок для підвищення продажів.

Дослідження показують, що 60 відсотків японських жінок в цьому році куплять шоколад 14 лютого для себе, більше 56 відсотків збираються подарувати його членам сім'ї, 35 відсотків – партнерам. Стільки ж вирішили порадувати колег по роботі.

Читайте також:

Як зазначає видання, для багатьох японок традиція стає непідйомною. Деякі компанії зараз забороняють такого роду дарування. «До заборони нам доводилося турбуватися про те, як і скільки доречно витратити на шоколад, кому його дарувати, а кому ні, тому добре, що у нас більше немає цієї примусової культури», – розповіла співробітниця однієї з японських компаній.

Газета додає, що в середині 1950-х років в Японії почалося комерційне розповсюдження подарунків на День святого Валентина, що призвело до появи багатомільйонного ринку. Деякі виробники отримують значну частку річного прибутку за кілька днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, Курйози
В тему