11 Лютого 2019
Новини

Угорщина відкрила справу проти 370 українців, які незаконно отримали громадянство країни

Угорщина відкрила справу проти 370 українців, які незаконно отримали громадянство країни

В Угорщині порушили 370 кримінальних справ стосовно українців, які шахрайським шляхом отримали громадянство країни. На кінець січня 2019 року пред'явили звинувачення за 156 справами.

Про це повідомив генпрокурор Угорщини Петер Полт у відповіді на запит голови опозиційної партії «Демократична коаліція» (DK) Агнеша Вадаі, передає «Мукачево.net».

«Процедура була розпочата, коли виявилося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови здавала підставна особа», — пояснив Полт.

На даний момент ведеться 60 розслідувань. Судові рішення вже винесли у 108 справах. У Генпрокуратурі Угорщини однак не повідомили, чи будуть українці позбавлені громадянства.

Напередодні Агнеш Вадаі звернувся у Генпрокуратуру з вимогою почати розслідування проти українців, які оформили фальшиву прописку і отримали громадянство обманом.

У «Демократичній коаліції» раніше заявляли, що на сході Угорщини зареєстровано багато українців, які будуть фальсифікувати результати парламентських виборів у країні, що відбулися 8 квітня 2018 року.

Лідер партії DK Ференц Дюрчань до цього показав будинок біля угорського кордону, у якому «прописано» понад 200 українців. Угорська опозиція також вимагала перевірити всіх українців в країні, які отримують пенсію від Угорщини.

Консульства Угорщини припинили видавати свої паспорти у Закарпатті та в КиєвіКлімкін: Угорщина припинила видачу своїх паспортів в Україні. При цьому угорське законодавство про спрощене надання громадянства закордонним угорцям зберігається, і процедура може відбуватися за межами України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна законно видавала другі паспорти громадянам України «Не розумію, чому такий скандал». Голова МЗС Угорщини вважає, що його країна законно видає паспорти українцям. Він зазначив, що угорці із Закарпаття, згідно з угорським законодавством, мають право на подвійне громадянство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ
В тему