11 Лютого 2019
Новини

Назвали найнезвичайніші школи світу (фото)

Назвали найнезвичайніші школи світу (фото)

У навчальних закладах різних куточків світу запроваджують ноу-хау, нові методи викладання.

У кожній незвичайні школі є обов'язковий індивідуальний підхід, – пише Gazeta.ua.

Отже, топ-5 незвичних навчальних закладів.

  1. Підземна школа. Terraset Elementary School PTA

Навчальний заклад розташований в американському штаті Вірджинія. Учні школи Террасет – діти підземелля.

Будівлю будували у 1970-х роках. Тоді в країні ввели режим економії енергії. Бля будвництва школи у місті Рестон розрівняли пагорб, звели на цьому місці будинок. Потім засипали його землею. Природне земляне покриття давало тепло і зберігало енергію. Зараз навчальний заклад - найбільш енергозберігаюча школа у країні.

  1. Школа без дисципліни. ALPHA Alternative School

У канадському Онтаріо з 1972-го існує навчальний заклад, де немає оцінок, розкладу і домашніх завдань. Учні самостійно вирішують, як провести навчальний день і які заняття відвідати. Класи формуються не за віком, а за інтересами. Окрім традиційних предметів, мають заняття з ліплення, кулінарії. Завдання вчителів – просто не заважати.

Якщо в школі виникає конфліктна ситуація, скликають спеціальний комітет. Він складається з учнів і вчителів. Сторони висловлюють свою думку. після чого комісія пропонує варіанти вирішення проблеми.

  1. Кочова школа. «Кенелекен»

У російській Якутії існують кочові школи. У них навчаються діти кочівників-оленярів. Учнів у таких школах зовсім мало. Вони займаються за спеціально складеним розкладом.

Домашні завдання та контрольні отримують по інтернету – всі школи для дітей оленярів у рамках національного проекту мають доступ до супутникового інтернету. Після виконання завдань – відсилають їх назад, на перевірку.

  1. Школа пошуку порозуміння. Busan International Foreign School

У Південній Кореї у місті Пусан навчаються іноземці – діти емігрантів або тих, хто приїхав до Кореї працювати на тривалий термін. Ці діти потребують швидкої адаптації до країни. Вони вчаться в інтенсивному режимі. Це допомагає швидше пристосуватися до нових життєвих умов і згодом успішно вступити в один із корейських вузів.

Більшість дітей вивчають одразу три мови: корейську, англійську, іспанську. У програмі також передбачені тематичні заняття, які не дають змоги забути культуру рідної країни. Багато вчителів Пусанської школи – психологи.

  1. Школа приємної взаємодії зі світом. Mountain Mahogany Community School

В американському Нью-Мексико існує школа, до якої для вступу потрібно виграти в лотерею. На офіційному сайті школи слід завантажити спеціальну форму, заповнити її, відправити факсом або поштою і чекати, коли пройде розіграш і буде оголошений список щасливчиків.

Програма у закладі створена на основі останніх неврологічних досліджень. Шкільна політика будується на трьох принципах: задоволення, безпека та емоційний розвиток. У школі є стандартні загальноосвітні предмети. Школярів навчають взаємодії з навколишнім світом і побутовим навичкам: шиття, кулінарії, садівництва.

Читайте також:

Повість українського письменника потрапила у рейтинг найкращих у Європі

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото
В тему