10 Лютого 2019
Новини

СМС-погрози: священників залякують через перехід в ПЦУ (фото)

СМС-погрози: священників залякують через  перехід в ПЦУ (фото)

На Житомирщині священників, що висловили бажання перейти до Православної церкви України, залякують. Так, священнослужителі отримують недвозначні смс-повідомлення, в яких їх закликають покаятись. Автором цих повідомлень нібито виступає  ієрарх УПЦ Московського патріархату.

Про це пише 24 канал.

На священиків, які перейшли в Православну церкву України, чиниться тиск ієрархом УПЦ МП митрополитом Овруцьким і Коростенським Віссаріоном, повідомили у прес-службі Житомирської єпархії Православної церкви України.

Ієрарх УПЦ МП розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння.

Митрополит Віссаріон попереджає, що до громад, які перейшли від нього до ПЦУ, прийдуть російські священики та люди, які «можуть допомогти покаятися».

на житомирщині священників залякують
на житомирщині священників залякують

«Тиск з боку митрополита Віссаріона чиниться на релігійні громади селища міського типу Гранітне, села Маклаївка, села Федорівка Малинського району та інших районів Житомирської області» , – зазначено у повідомлені.

Також Овруцька єпархія УПЦ МП проводить агітацію, розповсюджуючи листівки провокативного змісту про заборону священика та покаяння всіх, хто перейшов до Православної церкви України.

Служба безпеки України викрила плани спецслужб Російської Федерації. Агенти хотіли дестабілізувати ситуацію в нашій державі на релігійному ґрунті. Спецслужби Росії та підпорядковані їм МГБ ЛНР/ДНР шукали виконавців злочину, які за 2 тисячі доларів готові підпалити культові споруди УПЦ МП.

Читайте також:

«Батько вирубував Іру з льоду власними руками»: рідні розказали подробиці холодної смерті студентки на Житомирщині

Джерело: https://news.t1.ua/ukraina/21993-batko-vyrubuvav-iru-z-lodu-vlasnymy-rukamy-ridni-rozkazaly-podrobytsi-kholodnoyi-smerti-studentky-na-zhytomyrshchyni.html Новини T1.ua - твій портал

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, НП, Фото
В тему