10 Лютого 2019
Новини

Заплатив життям, бо протидіяв наркобізнесу

Заплатив життям, бо протидіяв наркобізнесу

«2000 доларів, скутер та автомобіль на євробляхах» – так зловмисники оцінили життя 30-річного Юрія з села Старе Село у Рокитнівському районі на Рівненщині.

А все тому, що чоловік намагався боротися із місцевим наркобізнесом…

Злочин стався 7 лютого пізно ввечері у подвір’ї Юрія. Чоловіка жорстоко побили, а потім розстріляли.

«В нього була розбита голова, побиті груди, спина побита. Було кульове поранення в грудину, і було поранення в пах – куля попала. Поблизу лежала дубова бита, перебита пополам», – розповідає родич вбитого Іван Пишняк.

Свідків вбивства знайти не вдалося, утім один із сусідів побачив біля місця злочину автівку, а згодом її опізнав. На  цій самій «BMW-525» двоє молодиків з села спостерігали, як працювала поліція на місці події. Коли зрозуміли, що «засвітилися» чоловіки стали втікати. Під час втечі, автівка підвела та вийшла з ладу, молодикам довелося утікати до лісу. Зрештою після 10 годин блукання по лісах, односельці Юрія, здалися поліції.

Читайте також:

Затримані, добре відомі у селі, однак їхня «популярність» дуже неоднозначна…

Їхні імена селяни пов’язують із незаконним бізнесом. Люди нарікають на їхнє свавілля та постійний «терор».

«Банда. В їх гроші, в їх власть. Вчора, не буду казати хто, казав, що в Рокитно чемодан грошей передали», – каже брат вбитого Петро Пишняк.

Люди бідкаються, стрілянина у селі звичне явище, так молодики розважаються – стріляють по стовпах.

Із вбитим Юрієм, чоловіки мали неприязні стосунки, бо як розповідають селяни, загиблий боровся із незаконним розповсюдженням наркотиків.

Утім, у поліції повідомили, що затримані не вбивали, натомість справжніх убивць затримали прикордонники.

вбили Юрія з села Старе Село у Рокитнівському районі на Рівненщині
вбили Юрія з села Старе Село у Рокитнівському районі на Рівненщині

Що ж робили молодики у на місці злочину? Нині фігурує дві версії – одна, що вони мали проконтролювати виконання замовного вбивства, інша, яку стверджують самі затримані – приїхали з цікавості, коли почули про злочин.

Що стосується безпосередніх виконавців, їх у лісовому масиві в селі Березове, поблизу Білоруського кордону, затримав наряд прикордонної служби. 

«Затримали трьох чоловіків. В одного з них, 22-річного жителя села Великі Цепцевичі, раніше судимого правоохоронці виявили пістолет, – зазначив т.в.о. начальника ГУНП Сергій Волков. – Для з’ясування усіх обставин їх доставили до Рокитнівського відділення поліції, де вони зізналися, що вбили 30-річного жителя Старого села. Виконавці також повідомили, що вчинили злочин на замовлення так званого «Американця», 27-річного односельчанина загиблого. Відомо, що він причетний до розбою та хуліганства на території Рокитнівського району у 2017 році, і справа досі знаходить на розгляді суду».

Неодноразово судимого у тому числі і у США «Американця» поліція затримала в орендованій квартирі Рівного.

Поки правоохоронці з’ясовують усі деталі злочину селяни переконують, якщо і цього разу зловмисникам вдасться уникнути покарання, вони готові до самосуду.

Вікторія Малецька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, рівне, НП
В тему