9 Лютого 2019
Новини

9 лютого: яку молитву слід читати та чому не можна отримувати подарунки

9 лютого: яку молитву слід читати та чому не можна отримувати подарунки

9 лютого 2019 року в Україні вшановують одного з найбільш величних святих – архієпископа Константинопольського Іоанна Златоуста.

Саме цьому святому возносять молитви, аби він допоміг в духовному розвитку та посприяв сімейному благополуччю.

 Також молитви до Іоанна Златоуста  захищають людей, що потрапили у складні життєві обставини та перебувають  у відчаї.

Про це пише 24 канал.

Крім того, сьогодні,  9 лютого 2019 року, відзначають міжнародне свято стоматолога, яке в Україні святкують  щорічно з 1993 року.

Іменини сьогодні святкують: Іван, Дмитро, Петро.

Народні прикмети на 9 лютого

  • Низьке небо 9 лютого – настануть холоди.
  • Хмари швидко йдуть за напрямком вітру – прикмета того, що снігу не буде. Якщо ж вони рухаються проти вітру – це призведе до снігопадів.
  • Обпектися, спіткнутися і порізатися 9 лютого – погана прикмета.

Що можна робити 9 лютого

  1. Цього дня варто поминати близьких і готувати ритуальні страви.
  2. Вважається, що Златоустів день чудово підходить для лікування зубного болю. Для цього треба вимовити такі слова: «Лазарева субота, Златоустів день, у кого болять зуби, щоб ті зуби скам'яніли і довіку не  хворіли».
  3. Сьогодні саме час попросити розуму для навчання, роботи чи будь-яких інших важливих рішень.

Що не можна робити 9 лютого

  1. Не можна цього дня отримувати і дарувати подарунки. Вважалося, що 9 лютого відбуваються найгірші псування і наговори.
  2. На Златоуста не можна мити голову – погана прикмета.

Молитва св. Івана Золотоустого, яку слід прочитати 9 лютого – про це пише osoblyva.com.

«Господи, не позбав мене небесних твоїх благ. Господи, захopoни мене від вічних мyк. Господи, якщо думками, словом або ділом згрішив (згрішила) я, прости мені. Господи, позбав мене несумлінности, забуття, легковажности і закам’янілої нечутливости. Господи, охорони мене від усіх спокус.

Господи, просвіти моє серце, затемнене лукавими похотями. Господи, я як людина згрішив (згрішила), — а ти як Бог щедрий помилуй мене, бачачи неміч моєї душі. Господи, пошли благодать свою на поміч мені, щоб я прославив (прославила) ім’я твоє святе. Господи Ісусе Христе, впиши мене, раба твого (рабу твою), в книгу життя, і даруй мені кінець добрий.

Господи, Боже мій, хоч і нічого доброго не зробив (зробила) я перед тобою, але дай мені за благодаттю твоєю положити початок добрий. Господи, окропи в моє серце росу благодаті твоєї. Господи неба і землі, згадай мене, грішного раба твого, окаянного й нечистого (грішну рабу твою, окаянну й нечисту) в царстві твоїм, амінь. Господи, в покаянні прийми мене.

Господи, не залиш мене. Господи, не введи мене в напасть. Господи, дай мені добру думку. Господи, дай мені сльози, і пам’ять про смузть, і упокорення. Господи, дай мені помисел визнати гріхи мої. Господи, дай мені смиренність, чистоту і послушність. Господи дай мені терпеливість, великодушність і лагідність. Господи, посади в мені корінь доброго і страх перед тобою в серце моє.

Господи, сподоби мене любити тебе із всієї душі моєї, всіма думками моїми, і творити в усім волю твою. Господи, охорони мене від лихих людей, нечистих духів і злих пристрастей, і від усякого іншого нечестивого діла. Господи, ти знаєш, що робиш, як ти волиш; нехай буде воля твоя й у мені, грішному (грішній), бо ти благословенний єси на віки. Амінь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему

Останні матеріали