8 Лютого 2019
Новини

Суд між Порошенком і Бі-Бі-Сі почався із провалу журналістів

Суд між Порошенком і Бі-Бі-Сі почався із провалу журналістів

Суддя Високого суду Лондона за позовом Петра Порошенка проти Бі-Бі-Сі на попередніх слуханнях заявив, що матеріал журналістів носить однобокий характер.

Про це повідомляє Лига. Новости з посиланням на PressGazette.

В Адміністрації президента Порошенка назвали матеріали на сайті Бі-Бі-Сі і в телепрограмі News at Ten відвертою брехнею, наклепом і фейком. АП повідомила також, що в процесі підготовки матеріалів було проігноровано коментар про недостовірність цієї інформації, в зв'язку з чим у президента зажадали його спростування. У разі, якщо цього не відбудеться, адміністрація залишила за собою право подати позов до суду.

На попередніх слуханнях у Лондоні представники медіакорпорації стверджували, що в матеріалах не було ніяких вказівок на те, що Порошенко заздалегідь знав про платіж. Тому, як заявили в Бі-Бі-Сі, така заява не може вважатися наклепом.

Однак суддя, вислухавши аргументи обох сторін, ухвалив, що Бі-Бі-Сі подали свою заяву і супутні аргументи абсолютно однобоко і що «звичайний розумний глядач / читач» не знайшов би ніяких підстав вважати, ніби Порошенко до цього хабара непричетний. Суддя відхилив клопотання Бі-Бі-Сі про апеляцію в цьому твердженні.

У травні минулого року журналісти Бі-Бі-Сі, посилаючись на свої джерела в Києві, заявили, що адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен отримав таємний платіж обсягом не менше 400 тисяч доларів за організацію переговорів між Трампом і Порошенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко затвердив перелік і межі окупованих територій на Донбасі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему