8 Лютого 2019
Новини

14 тисяч вікон і 12 тисяч дверей – відкрили найбільший у світі штаб розвідки

14 тисяч вікон і 12 тисяч дверей – відкрили найбільший у світі штаб розвідки

Найбільшу у світі штаб-квартиру вартістю у понад мільярд євро Федеральна служба розвідки Німеччини (BND) офіційно відкрила у Берліні.

Приміщення будували 12 років, розповіли в Офісі федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, – пише Дзеркало тижня.

Нове місце розташування штаб-квартири BND навряд чи може бути більш історичним. Всього в декількох метрах звідси розташований пам'ятник Гюнтеру Літфіну – однієї з перших жертв Берлінської стіни. А самою Шоссештрассе пролягав внутрішній німецький кордон. За кілька будинків звідти, на Шоссештрассе 131, автор пісень НДР Вольф Бірманн записав свій однойменний альбом в 1968 році. Служба держбезпеки радянського сателіта НДР хотіла змусити його замовкнути. Тільки завдяки технології запису, ввезеної контрабандою з Заходу, Вольф Бірманн зміг зробити новий запис у своїй квартирі.

На Шоссештрассе ще 30 років тому діяла ще одна секретна служба при Дербезпеці НДР. Її використовували проти власних громадян.

Будівля, розташована недалеко від колишньої Берлінської стіни, є одним з найбільш секретних місць Німеччини, де діють суворі правила безпеки, що регулюють те, що співробітники можуть і не можуть робити.

«Федеральна розвідувальна служба робить незамінний внесок у безпеку і мир в Німеччині. Я дуже вдячна за це», – сказала Меркель під час церемонії відкриття.

Будівля звели з використанням: 135 000 кубометрів бетону і 20 000 тонн сталі, вона має 14 000 вікон і 12 000 дверей.

Читайте також:

Плани Росії щодо України з’ясувала розвідка США

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему