5 Лютого 2019
Новини

Поліцейського оштрафували за перевищення швидкості при погоні за бандитами

Поліцейського оштрафували за перевищення швидкості при погоні за бандитами

Поліцейський із Швейцарії потрапив у неприємну історію і відчув себе на місці простих громадян.

Патрульний був оштрафований за перевищення швидкості при переслідуванні порушника,  повідомляють Акценти.

Інцидент стався в Женеві. Місцевий поліцейський переслідував автомобіль з підозрюваними в пограбуванні банку злочинцями і перевищив швидкість. Це зафіксували спеціальні вуличні камери, після чого поліцейський отримав штраф у 600 швейцарських франків (528 євро).

Характерно, що цього разу демократія дала збій, і бюрократична машина покарала не ту людину. Поліцейський, розуміючи абсурдність ситуації, оскаржив рішення про штраф у Федеральному суді. Втім, суд залишив рішення нижчої інстанції без змін. Клопотання, що поліцеййський виконував свої обов'язки представника правоохоронних органів, було відхилено.

На суді врахували, що поліцейський під час переслідування злочинців двічі перевищив допустиму швидкість. Спочатку камери зафіксували перевищення на тридцять кілометрів на годину, а потім на сорок два кілометри в годину. При цьому судді вирішили, що перше порушення правил був виправданим, а ось другий випадок трактували як грубе порушення правил дорожнього руху.

При судовому розгляді патрульному нагадали, що порушення швидкісного режиму допустимо тільки в тому випадку, якщо існує ризик загрози чийогось життя. Судді чомусь вирішили, що бандити, які втікали від погоні, нікому не заподіють шкоди, а, значить, поліцейський перевищив свої повноваження. Тепер служителю закону доведеться заплатити солідний штраф.

Варто додати, що середня зарплата поліцейського в Швейцарії становить 105,6 тисячі доларів на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через домашнє завдання хлопчик у США зателефонував 911 і отримав допомогу

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки, суспільство
В тему

Останні матеріали