5 Лютого 2019
Новини

Назвали смертельну небезпеку для мільйонів людей

Назвали смертельну небезпеку для мільйонів людей

Дві третини льодовиків Гімалаїв можуть розтанути до 2100 року через глобальне потепління.

Проблему не врятує навіть мета Паризької угоди щодо обмеження глобального потепління до 1,5 градусів за Цельсієм. Утім якщо викиди не зменшаться, зростання складе 5 градусів, пише dailymail.

Читайте також:

117 мільйонів людей залишаться без води.

Льодовики у районі Гіндукуш-Гімалаї забезпечують питною водою 250 млн осіб, які проживають у горах, і 1,65 млрд осіб, які мешкають в долинах річок. Зокрема, Ганг, Інд, Жовтий, Меконг і Іраваді.

Звіт підготували науковці Міжнародного центру комплексного розвитку гірських районів у Непалі (ICIMOD). Над дослідженням впливу клімату на Гімалаї працювали протягом п'яти років.

Читайте також:

Земля перетвориться в смертоносну теплицю.


«Це - кліматична криза. Глобальне потепління направлено на те, щоб перетворити холодні, вкриті льодовиками гірські вершини на голі скелі. Це може статися трохи менше ніж за століття», - заявив Філіп Вестер з ICIMOD.

Танення льодовиків матиме різні наслідки, кажуть науковці. Він супроводжуватиметься не тільки забруднення повітря, а й виникненням більш екстремальних погодних умов, зокрема, мусонів. Крім того, на 1,5 м. підніметься рівень моря. Річки Азії загинуть, а разом з ними - зернові культури, які зрошують ці потоки.

Загалом з 1970-х років, коли температура атмосфери стала зростати, у регіоні зникло близько 15% льоду.

Читайте також:

Через глобальне потепління на Землі все частіше з’являються «мертві зони».


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство
В тему