4 Лютого 2019
Новини

Екологічна катастрофа в Криму: відходи могильника зливають у море

Екологічна катастрофа в Криму: відходи могильника зливають у море

Анексований Крим на межі екологічної катастрофи через незаконний видобуток піску.

Видобуток відбувається в урочищі Плавні на території Нижньо-Чурбашського хвостосховища відходів, - повідомляє місцеве видання «Керч.ФМ».

За даними ЗМІ, незважаючи на обурення екологів, громадськості та правоохоронних органів, роботи з видобутку піску тривають і посилюються. До того ж копачі могильника після промивання піску зливають весь бруд у канал, з'єднаний з морем, і він потрапляє на міський пляж.

Своєю чергою місцеві медики повідомили, що у мешканців села Приозерне, яке розташоване неподалік, зросла кількість хронічних бронхо-легеневих захворювань.

«Судячи за хімічним складом хвостосховища, діяльність із розкриття провокує різні захворювання, зокрема, викривлення носової перегородки, що перешкоджають носовому диханню; алергічні захворювання органів дихання; хронічні захворювання бронхолегеневої системи з частотою загострення 2 і більше разів за календарний рік; хронічні захворювання переднього відрізка ока (повік, кон'юнктиви, рогівки, слезовивідних шляхів) з частотою загострення 3 рази і більше за рік; хронічні рецидивні захворювання шкіри з частотою загострення 4 і більше разів за рік; полінейропатії; дисплазія і лейкоплакія шийки матки; новоутворення злоякісні молочних залоз, жіночих та чоловічих статевих органів; амбліопія», - наголошує видання.

Водночас журналісти зазначили, що мешканці Керчі минулого року скаржилися на кашель після відвідання міського пляжу.

Окрім цього очевидці розповіли, що біля піщаних розробок бачили мертвих лисенят, що також може бути пов’язаним із незаконним видобутком піску, що шкодить екології. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал
В тему