4 Лютого 2019
Новини

590 років тому: на День Валентина у Луцьку влаштують пізнавальну і романтичну екскурсію

590 років тому: на День Валентина у Луцьку влаштують пізнавальну і романтичну екскурсію

Безкоштовну екскурсію «Романтичний Луцьк часів З’їзду європейських монархів і після нього» організовують 14 лютого в Луцьку.

Цьогоріч Луцьк і лучани відзначають 590-ту річницю знакової у міській історії події. Ідеться про Луцький з’їзд монархів. Він року Божого 1429 започаткував коронаційну бурю, ознаменувавши собою важливість нашого міста у політичній стратегії великого князя литовського Вітовта, – повідомляють організатори.

Був у тієї події також інший бік – чуттєвий і романтичний. Маловідомий і загадковий, оповитий загадками і легендами.

Відтак 14 лютого – у День усіх закоханих «Центр туристичної інформації та послуг» спробує привідкрити завісу романтичних історій часів З’їзду європейських монархів і після нього.

Як укладали шлюби у ту епоху, чи існувало справжнє відчайдушне кохання і на що воно штовхало жителів Луцька, якою була кара за перелюби-подружні зради, як зверталися до коханих і милих серцю людей – про це та багато інших цікавинок почуєте, завітавши на безкоштовну екскурсію від Оксани Штанько.

Солодким закінченням екскурсії стануть відвідини атмосферної кав’ярні «Старе місто» і куштування фірмового луцького десерту «Моє серденько».

Початок екскурсії о 15.00 від Центру туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).

Читайте також: У день закоханих українці зможуть побратися навіть уночі

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему