1 Лютого 2019
Новини

Росіяни відкрили кримінал через смерть росіянина в українській тюрмі

Росіяни відкрили кримінал через смерть росіянина в українській тюрмі

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу через смерть громадянина Російської Федерації Валерія Іванова в українській виправній колонії в Дрогобичі.

Як повідомляє СКР, тіло 45-річного Іванова з території України доставилив місто Сєвєродвінськ Архангельської області РФ 28 грудня 2018 року.

«Встановлено, що смерть Іванова настала 9 грудня 2018 року у Дрогобицькій виправній колонії №40, розташованій в місті Дрогобич Львівської області», – уточнює відомство.

«У ході судово-медичної експертизи встановлено, що його смерть настала в результаті сукупності завданих тілесних ушкоджень, що становлять тупу комбіновану травму тіла», – стверджує російський Слідком.

Російські органи попереднього слідства вважають, що «смерть Іванова носить кримінальний характер і настала в результаті протиправних дій невстановлених осіб на території України».

Слідчі органи СКР по Архангельській області і Ненецькому автономному окрузі порушили кримінальну справу за ч.4 ст.111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, небезпечної для життя людини, що спричинило з необережності смерть потерпілого).

«На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєного злочину», – йдеться в повідомленні від 1 лютого.

Справу веде перший відділ з розслідування особливо важливих справ слідчого управління СК РФ по Архангельській області і Ненецькому автономному окрузі.

Валерія Іванова затримали в Станиці-Луганській у серпні 2015 року. На допиті він розповів, що приїхав з Архангельська «допомагати «ЛНР» боротися з фашистським режимом».

Наприкінці 2016 його засудили до 12 років позбавлення волі.

У серпні 2018 року Іванов писав заяву на ім'я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти його.

19 грудня офіс уповноваженого з прав людини України повідомив, що росіянин Валерій Іванов помер у в'язниці Львівської області. Нібито 9 грудня він, перебуваючи в кімнаті відпочинку, вирішив закрутити лампочку – заліз на драбину, але впав на спину і вдарився головою, в результаті чого помер.

Російський МЗС стверджував, що при розтині у Іванова виявили перелом чотирьох ребер і закриту черепно-мозкову травму.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, львів, Світ
В тему

Останні матеріали