1 Лютого 2019
Новини

У 2018 році запобігли 11 замахам на вбивство Порошенка

У 2018 році запобігли 11 замахам на вбивство Порошенка

У 2018 році на Президента України не реалізувалося 11 спроб замаху на вбивство.

Про це повідомив в ефірі Українського радіо Глава Управління державної охорони Валерій Гелетей.

«У 2018 році було виявлено близько 11 замахів тільки на Президента нашої держави», - заявив Гелетей.

Він також зазначив, що співробітники УДО завжди тісно співпрацюють зі СБУ, з підрозділами поліції, з розвідками в процесі підготовки до будь-яких заходів за участю великої кількості людей, особливо там, де знаходяться особи, які охороняються.

Окрім того він заявив, що з 2014 року було зафіксовано декілька спроб замаху на Президента. Чиновник зазначив, що це був найскладніший період з точки зору гарантування безпеки.

За його словами, це були реальні спроби замаху.

«Через кілька днів після інавгурації був небезпечний випадок, а саме спроба закласти вибуховий пристрій біля в'їзду в Адміністрацію президента. Саморобний вибуховий пристрій вчасно вилучили. Порушено кримінальну справу, ще розслідується», - сказав Гелетей.

Також він повідомив, що часто напередодні появи Порошенка на певних заходах знаходили вибухові пристрої і вогнепальну зброю.

«Якщо знаходимо зброю або вибухонебезпечні предмети в місцях, де повинен бути президент, то це можна вважати свого роду підготовкою до замаху. Таких випадків було досить багато», - додав Гелетей.
Так у серпні 2017 року в провадженні СБУ перебували два провадження за статтею 112 Кримінального кодексу за фактом можливого посягання на життя глави держави.

Обставини справ не повідомлялися..

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Політика
В тему