31 Січня 2019
Новини

Некосмічні проблеми: у корпусі російської ракети виявили тріщину

Некосмічні проблеми: у корпусі російської ракети виявили тріщину

Запуск ракети-носія «Союз» із британськими супутниками зв’язку перенесли через проблеми з російською ракетою.

Про це повідомив засновник і виконавчий директор британської компанії Грег Вайлер, – пише Аргумент.

«Це правда, є проблема, пов’язана з ракетою, яка змусила нас перенести запуск. Наші супутники в порядку і готові до запуску», – зауважив Вайлер.

Він не уточнив дату, на яку перенесено запуск. Раніше він був запланований на 20 лютого.

Як повідомлялося напередодні, в конструкції розгінного блоку «Фрегат» для російської ракети «Союз», яка повинна з космодрому у Французькій Гвіані доставити на орбіту супутники британської компанії OneWeb, була виявлена тріщина. Передбачалося, що поява несправності може бути пов’язано з тривалим транспортуванням розгінного блоку на космодром Куру в Південній Америці. Однак «Роскосмос» спростував проблеми з підготовкою запуску «Союзу» з космодрому Куру і заявив, що «підготовка до запуску з Куру супутника OneWeb йде в штатному режимі».

Проект OneWeb передбачає створення на орбіті системи з декількох сотень супутників, які до 2027 року повинні забезпечити широкосмуговим доступом до інтернету весь світ. У 2015 році компанії, що розробляють проект OneWeb, уклали контракт зі структурами держкорпорації «Роскосмос» на запуск супутників за допомогою ракет «Союз». Сума контракту становила більше одного мільярда доларів. Перший запуск супутників з космодромів Куру і Байконур планувався на кінець 2017 року, але його кілька разів переносили.

Проти розгортання супутників OneWeb над територією Росії виступила Федеральна служба безпеки РФ. Там вважають, що OneWeb стане монополістом у наданні доступу в інтернет у віддалених регіонах Росії.

Читайте також: Росія запускала ракети в окупованому Криму – кажуть, вчились

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему