31 Січня 2019
Новини

У США – аномальні морози: замерз водоспад Ніагара

У США – аномальні морози: замерз водоспад Ніагара

У Сполучених Штатах – аномальні морози, температура знижується до –60 за Цельсієм.

Національна метеорологічна служба заявила, що температура в Міннеаполісі становила –28, що майже досягає історичного рекорду, який зафіксували понад 100 років тому, – пише Mind ua.

У Міннесоті, навіть без урахування поривів вітру, фактична температура становить –48. Температура повітря в десятках міст Північної Дакоти впала до –60 градусів.

Холодний арктичний фронт простягнувся від Дакоти до штату Мен. Це незвичне для даної місцевості явища експерти пояснюють впливом полярного вихру, який зазвичай рухається навколо Північного полюсу. Аномальний холод, як зазначається, відчують на собі близько 220 млн людей, що складає 75% населення.

Через негоду по усій території США скасовано авіарейси, зокрема понад 1000 лише в аеропортах Чикаго. На автошляхах через снігопади утворюються затори та відбуваються аварії. У Вісконсіні очікують випадіння 60 см снігу. Також у низці штатів заблоковано роботу міського транспорту, не працюють навчальні заклади і поштові служби.

У Чикаго, як повідомляє CNN, залізничникам довелось «підпалювати» залізничні колії, щоб їх відігріти. Під дією сильного холоду рейки відділяються одна від одної, тому їх доводиться відігрівати газовими нагрівачами, щоб вони знов з’єднались.

Зазначають, що в результаті аномальних погодних умов у США уже загинуло щонайменше вісім осіб. Метеорологи попереджають, що негода затримається у США ще кілька днів та рекомендують людям не виходити на вулиці, оскільки обмороження за настільки холодної погоди, можна отримати лише за 10 хвилин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали