31 Січня 2019
Новини

В Україні з’явилася гра «УПА – відповідь нескореного народу»

В Україні з’явилася гра «УПА – відповідь нескореного народу»

Настільну гру «УПА – відповідь нескореного народу» розробили в Українському інституті національної пам’яті.

Вона стала продовженням ідеї популяризації історії новими засобами, – повідомляють в Інституті.

Минулого року Український інститут національної пам’яті уже презентував настільну гру «Українська революція 1917-21 рр. Сто років боротьби», яка викликала величезний інтерес та схвалення, особливо серед учителів історії та учнів, які використовували гру як елемент підготовки до ЗНО з цієї теми.

Як зазначають розробники, гра про УПА розроблена більш динамічною, в ній з’явилися елементи тактики та стратегії. Окрім навчальних матеріалів, які поглиблюють знання про боротьбу Української повстанської армії проти ворогів, гра дає можливість дітям та підліткам відчути себе справжніми командирами повстанців.

До розробки та випуску гри долучилися Центр дослідження визвольного руху, Український кризовий медіа-центр та Юрій Смертига. У посібнику використані фото, документи та ілюстрації з Архіву Центру досліджень визвольного руху; Галузевого державного архіву Служби безпеки України; Державного архіву Волинської області; Державного архіву м. Нюрнберга (Staatsarchiv Nürnberg), ФРН; Електронного архіву українського визвольного руху avr.org.ua; Архіву видавництва «Літопис УПА»; надані Військово-історичним клубом «Сотня Сіроманці» (Чикаго, США).

Читайте також: Страйкбол – недитяча гра популярна серед військових

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали