30 Січня 2019
Новини

У Луцьку призначили дату святкування Дня міста

У Луцьку призначили дату святкування Дня міста

У Луцьку обрали дату святкування Дня міста.

Про це йшлося під час пленарного засідання сесії міськради.

За словами начальниці Відділу зв’язків із громадськістю Луцької міської ради Олени Макарової, упродовж листопада–грудня минулого року було проведене голосування щодо визначення дати святкування Дня міста. У ньому взяли участь понад 23 тисячі лучан. У результаті опитування було визначено, що найоптимальніший варіант відзначення Дня міста – друга субота-неділя вересня.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт наголосив, що його здивувало, що велика кількість міських мешканців проголосували за відзначення цієї дати у травні.

«В цьому місяці ми вшановуємо наших загиблих військових. Багато депутатів і пересічних волинян їдуть у Волноваху. Тож це не дуже вдала дата для веселощів. День Незалежності?  Якщо ми хочемо зекономити кошти, то давайте всі свята зберемо і відсвяткуємо в один день – 24 серпня. Відсвяткували і забули на весь рік. Друга субота чи не неділя вересня – найбільш оптимальна дата для відзначення Дня міста, адже багато людей повертаються з відпусток, студенти приїжджають на навчання, школярі – з літніх канікул. У вересні більше людей можуть відвідати наші святкові заходи», - пояснив посадовець.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що Луцьк має велику історію, він має свого покровителя –Миколая, якого вшановують у травні.

«28 липня – це дата отримання Луцьком Магдебурзького права. А друга субота – неділя вересня – не має ніякої  історичної прив’язки. Тому я вважаю що вона не є доцільною для відзначення Дня міста», - підкреслив обранець громади.

Після нетривалих дискусій, більшість депутатів все ж проголосувала за те, щоб День міста відзначати у вересні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему