29 Січня 2019
Новини

28 волинських навчальних закладів – на карантині

28 волинських навчальних закладів – на карантині

У Волинській області захворюваність на грип знаходиться нижче епідемічного порогу на 7%.

За останній тиждень захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом в області має тенденцію до збільшення і наближається до епідемічного порогу, – повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Так, з початку епідемічного сезону понад 84,5 тис. волинян звернулося за медичною допомогою з приводу ГРВІ та грипу, що перевищує минулорічний рівень. Перехворіло понад 8 % населення області.

За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20% в порівнянні з попереднім і становить  6 тис. 132 особи проти 5 тис. 951 минулого тижня. Ріст захворюваності спричинений збільшенням кількість захворювань серед дитячого населення, 61% серед котрих – школярі.

В цілому, по області захворюваність ГРВІ та грипом нижче епідемічного порогу на 7%, проте зареєстровані локальні перевищення епідемічних порогів: в м. Нововолинську (на 18,6%) та ще в п’яти районах області: Рожищенському (на 35,7%), Турійському (на 17,7%), Шацькому (на 15%), Камінь-Каширському та Любомльському районах (на 9 %).

У зв’язку з ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового  призупинення навчання у загальноосвітніх школах.

Зокрема, припинено навчання у двох школах Горохівського району (селах Шклінь та Сенкевичівка), в шести школах Камінь-Каширському районі (селах Осівці, Великий Обзир, Личини, Верхи, Піщане та Нуйно) та в школі села Височине Ратнівського району. Окрім того, закриті усі заклади середньої освіти у м. Нововолинськ (10 шкіл) та дев’ять закладів дошкільної освіти.

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби залишається на рівні минулого тижня, проте збільшилась кількість  госпіталізованих дітей (63% від загальної кількості проти 54% минулого тижня).

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2), відсоток позитивних знахідок складає 14,3% від загальної кількості обстежених. Поруч із тим, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1 тис. 427осіб (34% від запланованого обсягу), в т. ч. 229 дітей до 17 років. Прищеплено лише 0,14% населення області. Такий незначний відсоток щеплених забезпечує індивідуальний імунітет у вакцинованих, проте, не дозволяє створити колективного імунітету, а, відтак, вимагає додаткових заходів щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на грип серед населення, профілактики можливих ускладнень.

Читайте також: На Львівщині запровадили карантин через сказ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали