29 Січня 2019
Новини

Побутовий героїзм: жінка в капцях і халаті скочила в ополонку рятувати сусідських дітей

Побутовий героїзм: жінка в капцях і халаті скочила в ополонку рятувати сусідських дітей

На Миколаївщині відчайдуха врятувала дітлахів, які провалилися під лід.

У неділю, 27 січня, на річці Інгулець у райцентрі Снігурівка Миколаївської області двоє дітей провалилися під лід. Про це повідомляє місцеве видання «НикВести», посилаючись  на прес-службу Головного управління ДСНС у області.

Восьмирічний Данило, його десятирічна сестричка Аня і двоюрідний брат Андрій спершу бавилися на березі, а потім вийшли на лід. Дівчинка кинула шапку брата вперед, але коли Данило побіг по неї, лід під ним проломився і хлопчик опинився у крижаній воді. Злякавшись за молодшого брата, Аня стрибнула за ним, щоб допомогти вибратися, Андрій же побіг до найближчої хати кликати дорослих. Невідомо, чим би закінчилася ця історія, якби місцева жителька Таміла Чернюк, яка живе недалеко від водойми, не стала свідком того, що сталося.

діти
діти

– Я вийшла у двір поговорити по телефону і почула дитячий крик. Спочатку думала, що дітвора грається, але потім збагнула, що сталося лихо. Як і була, в халаті і капцях, бігла щодуху вниз до річки, стрибнула в ополонку і одне за одним витягла дітей. Наказала їм повзти до берега і сама теж поповзла, – розповіла рятувальникам Таміла Чернюк.

Далі на них чекали найближчий сусідський будинок, тепла ванна, сухий одяг і гарячий чай. Надзвичайники і співробітники поліції викликали швидку допомогу і дітей для обстеження доставили в лікарню. На щастя, здоров’ю братика і сестрички нічого не загрожувало, і незабаром батько забрав їх додому.

рятівниця
рятівниця

– Я сама мама двох, і навіть не можу собі уявити, яке горе випадає на долю батьків, які втрачають своїх дітей. Мною керував материнський інстинкт. Без роздумів, просто в халаті, я кинулася до дітей. Тільки в голові промайнула думка, чи зможу потім вибратися сама, тому прокричала Андрію, щоб кликав дорослих. А все відбувалося дуже швидко. У Данила зовні були ознаки переохолодження, вони удвох трималися ручками за лід, як з’ясувалося, не вміють плавати. Його підсадила першим, а за ним і Аню, – згадує жінка.

Співробітники Головного управління ДСНС України в Миколаївській області поспілкувалися з Тамілою Чернюк та сім’єю Данила й Ані. Вся родина Євдокимових безмежно вдячна рятівниці їхніх діток. Рятувальники, в свою чергу, вручили жінці лист подяки і висловили повагу за героїчний вчинок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Відео
В тему