У Дубаї подаватимуть каву прямісінько з космосу
Зерна рівномірно обсмажуватимуть в умовах невагомості
Підприємці з ОАЕ придумали, за їхніми словами, ідеальну піч для обсмажування кавових зерен – це космічна капсула, пише «Фокус».
У земних умовах кавові боби контактують з розпеченою жаровнею, через що часто підгорають і тріскаються. Але в космосі, завдяки невагомості, вони вільно плаватимуть усередині капсули і рівномірно обсмажуватимуться, набуваючи досконалого смаку й аромату.
Капсулу, що вміщує близько 300 кілограмів кавових зерен, підніматимуть на висоту 200 кілометрів. Двадцятихвилинне обсмажування бобів відбуватиметься при повторному вході корабля в земну атмосферу, коли капсула розігріватиметься до 200 °C.
Підприємці вже обговорили свою ідею з декількома приватними космічними компаніями, такими як Rocket Lab і Blue Origins. Перший запуск планується наступного року. «Космічну» каву подаватимуть у Дубаї, проте ціна чашки поки не відома.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.