28 Січня 2019
Новини

В Криму заляпали «кров'ю» пам'ятник російським окупантам (фото)

В Криму заляпали «кров'ю» пам'ятник російським окупантам (фото)

На анексованому півострові облили фарбою монумент «зеленому чоловічку» «від вдячних кримчан».

У Сімферополі в Криму пам’ятник російським окупантам доведеться очищати від червоної фарби. Після інциденту 27 січня статуя виглядає, наче її облили кров’ю. У Мережі показали останні фото монумента, пишуть «Факти».

Фарбою скульптурне зображення «зеленого чоловічка» облив 35-річний місцевий житель. Чоловік був п’яним. Пояснюючи свої дії, він сказав, що незадоволений проведеною в Криму політикою.

Крим
Крим

На чоловіка склали протокол про вандалізм, сімферопольця відвезли в поліцію.

крим
крим

Нагадаємо, скандальний пам’ятник окупанти встановили в Сімферополі влітку 2016 року і присвятили анексії півострова. Автором монумента став московський скульптор Салават Щербаков. У Росії люблять називати цю фігуру «Пам’ятником ввічливим людям». У свою чергу місцеві жителі нарікають цю скульптурну групу «Пам’ятником зеленому чоловічкові з котом», звертаючи увагу на слабке художнє виконання як дівчинки, так і кошеняти, а з приводу відлитої з металу постаті окупанта вказують на неавтентичність – усі загарбники були без знаків розрізнення, в балаклавах, які закривали обличчя, і з відпоротими шевронами.

Читайте також: Крим наш: жителі півострова збирають допомогу для українських моряків

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему