28 Січня 2019
Новини

Зайцевій готують дострокове звільнення

Зайцевій готують дострокове звільнення

Обвинуваченій у смертельному ДТП на Харківщині Олені Зайцевій хочуть зменшити строк і звільнити достроково.

Про це написала на власній сторінці в Facebook журналістка Тетяна Доцяк.

Журналістка звернула увагу на скандальні свідчення лікаря-нарколога Олени Федірко, яка підтвердили факт прийому Зайцевою опіатів, але відмовилася вказати, що вона була в стані сп'яніння.

«Федірко підтвердила невиконану позу Ромберга, хитку ходу, млявість, звужені зіниці. Бо не могла не підтвердити. Інакше - стаття. Але чи був це був наркотичний стан - не знає. Припускає, що це міг бути результат черепно-мозкової травми. Але у Зайцевої черепно-мозкова травма не підтвердилася», - написала журналістка.

Вона нагадала, що з усієї групи опіатів в сечі Зайцевої знайшли тільки кодеїн, на який тест-смужка реагує лише тоді, коли його кількість складає 300 нг на мл.

«Я вам скажу, що кількість - це маніпуляції. Один скаже - пляшка вина - це фігня, інший - що буде в драбадан. І саме для цього є грань - 0,2 проміле, після яких все - винен. І не важливо, у тебе 0,5 проміле, або 2 проміле. Так само з кодеїном. Межа - 300 нг на мл», - підкреслила Доцяк.

Журналістка заявила, що такі дії слідчих були передбачуваними.

«Все це було передбачувано. Не для того всі вони разом зі слідчим старанно працювали на етапі слідства. З самого початку Зайцеві розуміли, що їй сидіти. Питання було лише в тому, скільки. Все робили, щоб зменшити термін в першій інстанції. Ще менше в апеляції. Потім дострокове звільнення. І обтяження в їх плани не входило», - написала вона.

Обурилася журналістка і тому факту, що харківські судді не вважають висновок незалежного експерта у визначенні стау Зайцевої в момент аварії некомпетентним.

«Пам'ятаєте, коли Larysa Matveeva зібрала документи в купу і звернулася до МОЗ, аби ті надали експерта, який міг би визначити чи був наркотичний стан. МОЗ надав експерта, директора «Українського моніторінгового та медичного центру з наркотиків та алкоголю МОЗ України» Сергія Шума, який вивчив документи і визначив, що Зайцева однозначно перебувала у стані наркотичного сп'яніння.

Але суддя цього експерта чомусь визнав некомпетентним, а от харківських експертів вважає профі», - підсумувала журналістка.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал
В тему