27 Січня 2019
Новини

Полоненому моряку у РФ не віддають листи від рідних і позбавили права на дзвінок

Полоненому моряку у РФ не віддають листи від рідних і позбавили права на дзвінок

Адвокат розповіла про умови утримання українського військовополоненого.

Військовополонений український моряк Володимир Терещенко в московському СІЗО «Лефортово» не отримав жодного листа від рідних, хоча ті пишуть щотижня по кілька штук. Крім того, моряка тримають у холодній камері з діркою в стіні. Терещенко потребує медичної допомоги через зубний біль, але лікаря до нього поки не допустили, пишуть «Факти».

Подробиці перебування моряка в слідчому ізоляторі розповіла адвокат Анастасія Георгіївська у своєму Facebook.

«Володя перебуває у старому корпусі, там де немає гарячої води і не ловить телевізор. Він просив про переведення в іншу камеру, але поки без результату. Домовилися, що ще раз напише про це. Тому що в камері холодно – дірку в стіні одну заклали, з’явилася інша. Співкамерник –мусульманин, обвинувачений в тероризмі, по-російськи він не говорить, комунікація з ним ускладнена, що для Володі досить складно – він людина товариська», – пише Георгієвська.

Читайте також: 

Більше того, старшого матроса з буксира «Яни Капу» позбавили законного права на телефонний дзвінок, він не зміг подзвонити матері під час затримання, а тепер пише другу заяву на належну йому телефонну розмову із рідними і на побачення, його захисник готує повторне клопотання.

Родичі полоненого військового теж не отримують від нього й рядочка – листи, написані Володимиром, до адресатів не доходять, їх просто ніхто не надсилає.

«Досі жодного листа він не отримав, хоча його рідні, близькі та друзі пишуть йому один-два рази щотижня. Від нього сестра одержала тільки одну листівку, хоча він написав уже чотири листи», – зазначає юристка.

Проте, за словами Георгіївської, її підзахисний тримається стійко, займається спортом, зберігає бойовий настрій і дуже переживає за долю цуценяти з буксира «Яни Капу», яке залишилося на судні і, можливо, потрапило до російських прикордонників.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року моряка Терещенка разом з іншими членами екіпажів суден «Яни Капу», «Бердянськ» і «Нікополь» захопили, протаранивши українські кораблі буксиром, російські силовики в нейтральних водах Чорного моря і доставили в Москву. Українських моряків у РФ наміряються судити за порушення російського кордону. До 24 квітня військовополонених триматимуть під вартою в «Лефортово».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему