25 Січня 2019
Новини

У Луцьку пропонують святкувати День міста у вересні

У Луцьку пропонують святкувати День міста у вересні

Минулого року День міста Луцька відзначали у другу суботу вересня.  Однак, міська рада так і не визначилася з конкретною і постійною датою святкування цього дня.

Про це зазначила начальник відділу зв’язків з громадськістю Луцької міської ради Олена Макарова під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

За її словами, минуло річ було проведення електронне опитування на сайті міської ради. У ньому взяла участь не велика кількість людей, тож було здійснене повторне опитування.

Свої думки з приводу святкування Дня міста висловили майже 24 тисячі осіб (10% від кількості населення Луцька). Опитування проводилося у період з листопада про грудень минулого  року серед працівників освіти та медичної галузі, батьків школярів.

Результати опитування свідчать про те, що 8 тисяч 564 особи проголосували за те, щоб День міста відзначати у другу суботу-неділю вересня, 8 тисяч 30 лучан «за» відзначення цього дня у травні, 7 тисяч 118 хочуть відзначати День міста на День Незалежності України, 101 мешканець обласного центру проголосував за «інший варіант».

Більша частина членів комісії проголосували за те, щоб рекомендувати цей проект рішення на розгляд сесії.  Проти були лише Алла Надточій і Анна Мовяк, обґрунтовуючи це тим, що в деяких анкетах зустрічалися різні формування одного і того ж питання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему