25 Січня 2019
Новини

Адвокатка потерпілих у Харківській трагедії написала гнівний пост «про Зайцеву і її наркотики»

Адвокатка потерпілих у Харківській трагедії написала гнівний пост «про Зайцеву і її наркотики»

Юристка, яка захищає інтереси родичів жертв страшної ДТП на вулиці Сумській у Харкові, впевнена: ситуація з аналізами підозрюваної Олени Зайцевої була добре спланована.

Про це адвокатка Лариса Матвєєва зробила гнівний допис на своїй сторінці в Facebook, пише «Оглядач».

Вона зазначила, що повторний аналіз крові, який забирала Чубенко у Зайцевої, був спланований. Адже медичка зробила забір 5 мл крові, що, мусила знати завідомо, надто мало для дослідження. Як зазначила в суді лікар-нарколог Олена Федірко, зробити другий «аналіз крові на наркотики» доручив слідчий Ігор Волков.

«Потім, зі слів Федірко, тої ж ночі слідчий Волков дає вказівку Федірко відправити медсестру в управління поліції для забору ще крові, хоча Федірко його просила «три мільйони разів» організувати забір сечі. Медсестра за вказівкою Федірко (зі слів медсестри; а Федірко діяла за вказівкою слідчого Волкова, зі слів Федірко) відбирає тільки 5 мл крові, якої, завідомо для всіх, не вистачить на «аналіз крові на наркотики», якщо його робити в ХОБ СМЕ, адже для обладнання, яке є в ХОБ СМЕ, потрібно як мінімум 10 мл. Потім відібрану початково в недостатній кількості кров відправляють на токсикологічну експертизу все у той же ХОБ СМЕ, де, природно, дають відмову в проведенні «аналізу крові на наркотики», бо крові не вистачає. Тобто тут (для аналізу крові) був добре спланований глухий кут, у випадковість і некомпетентність тут я особисто не вірю і хвилини, адже всі ці люди (і Федірко, і Чубенко, і Волков) працюють десятки років на цих посадах і такі аналізи проводили безліч разів», – написала адвокат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал
В тему