24 Січня 2019
Новини

Журналістка із РФ розказала, як росіяни каятимуться через війну, затіяну в Україні

Журналістка із РФ розказала, як росіяни каятимуться через війну, затіяну в Україні

Вікторія Івлєва, російська журналістка, волонтерка, яка допомагає в РФ українцям-військовополоненим і політв’язням, відчуває пекучу провину за свою країну.

Правозахисниця зізналася в інтерв’ю «Фактам», що мріє про покаяння Росії, і розповіла, як бачить таке визнання власної провини усіма росіянами.

«Покаятися – це взагалі забратися з Донбасу», – пояснила Івлєва. У той же час, за словами журналістки, в Росії процес каяття, якщо таке станеться, супроводжуватиметься суто російськими особливостями.

«Думаю, буде так: спершу звільнять Кисельова, потім Соловйова (телепропагандистів Дмитра Кисельова і Володимира Соловйова). Потім кілька днів по всіх каналах промиють мізки народу, покажуть зруйнований Донбас, українські села, які стоять на колінах, коли привозять домовини... Промиють мізки трошки, потім прийде черговий правитель, який скаже, що раніше біля керма стояли негідники. І народ у це повірить», – прогнозує Івлєва.

Журналістка наразі не бачить шансів, щоб у Росії прийшли до влади дійсно демократичні сили. «На жаль, поки що не бачу, щоб найближчим часом щось різко змінилося, щоб по-справжньому демократичні сили прийшли до влади. Напевно, будуть якісь зверху насаджені зміни», – припускає вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему