23 Січня 2019
Новини

Суд над харківськими канібалами триває

Суд над харківськими канібалами триває

Суд над батьком і сином, яких підозрюють у вбивстві та канібалізмі, триває. Зараз проводять цілий ряд експертиз у справі, однак встановлено, що їхні дії були усвідомленими.

Про це повідомили у прес-службі Головне управління Національної поліції в Харківській області.

«На теперішній час закінчується проведення судово-медичної експертизи тіла померлого», — розповіли в прес-службі.

Також призначено 25 судово-цитологічних експертиз по об’єктах і предметах, які були вилучені під час огляду місця події та місця проживання підозрюваних осіб.

Водночас у поліції повідомили, що «за результатами амбулаторно судово-психіатричної експертизи підозрювані чудово розуміли всі свої дії, тому застосування примусових заходів медичного характеру на сьогоднішній день вони не потребують».

За даними слідства, подія сталася на початку жовтня минулого року. Тоді батько з сином, 41 та 20 років, познайомилися на вулиці з майбутньою жертвою та запросили його до себе в гості. За чаркою 45-річний гість розповів, що раніше працював правоохоронцем. Це викликало підозри у батька, оскільки раніше він мав проблеми із законом. Тож нетверезі родичі вирішили вбити чоловіка.

«У той час, коли батько бив жертву ножем, син міцно тримав потерпілого, щоб він не міг чинити опір. Після жорсткої розправи чоловіки розчленували тіло загиблого та вжили його частини в їжу. До того ж вони пригостили «стравою» місцевого безхатька», – повідомили у відомстві.

За показами підозрюваних, сліди злочину вони приховали не одразу. Лише за кілька днів після вбивства вони винесли тіло та викинули в підвал найближчого будинку.

«Позбавитися тіла чоловіків змусило повернення з дачі дідуся, який також мешкав у квартирі. Голову вони викинути не встигли, її знайшли правоохоронці на балконі квартири», – зазначили у прокуратурі.

Наразі обидва чоловіки перебувають під вартою. Відповідно до санкції статті їм загрожує довічне позбавлення волі.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал
В тему