23 Січня 2019
Новини

На Львівщині запровадили карантин через сказ

На Львівщині запровадили карантин через сказ

У селі Оселя на Львівщині у січні цього року зареєстровано випадок захворювання на сказ. Тому в цьому населеному пункті та прилеглих територіях запровадили карантин.

Про це повідомила лікар-епідеміолог, завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру Віра Левицька, - пише «ЯворівІнфо».

З її слів, сказ виявили у домашньої собаки, що утримувалася в вольєрі. Однак на території населеного пункту в селі Оселя частими були випадки нападу лисиць на підсобні господарства, загибелі домашньої птиці від них. Імовірне зараження собаки відбулося при контакті з лисицею.

«Через цей випадок сказу рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яворівській райдержадміністрації введено карантин в с. Оселя та на прилеглій території. Проводяться щеплення домашніх тварин проти сказу. Усі особи, що контактували з собакою, який загинув від сказу, одержують в Яворівській лікарні антирабічні щеплення – єдиний засіб, який може попередити смертельне захворювання», – інформує Віра Левицька.

Усіх домашніх тварин у селі щепили від сказу.

Люди, котрі контактували з собакою, що загинула від сказу, одержують в Яворівській лікарні антирабічні щеплення.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, НП
В тему

Останні матеріали