22 Січня 2019
Новини

Понад тисячу дітей відсторонили в Луцьку від навчання через відсутність щеплень

Понад тисячу дітей відсторонили в Луцьку від навчання через відсутність щеплень

Станом на 21 січня 2019 року 1098 дітей у Луцьку відсторонили від навчання через відсутність щеплень від кору.

Про це сьогодні під час оперативної наради повідомила заступник начальника управління освіти Тетяна Силка. За її словами, директори шкіл діють відповідно до розпорядження голови ОДА від 1 листопада 2018 року, в якому йдеться про недопущення до навчального процесу дітей, які не мають щеплень від кору, – повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

У кожному навчальному закладі рішення про недопущення невакцинованих дітей до навчання приймається за рішенням педагогічної ради. Тетяна Силка наголосила, що до вжитих заходів необхідно поставитися із розумінням. Це вимушений крок, аби зберегти колективний імунітет у класах.

На важливості проведення вакцинації наголосила й головний лікар КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська. Вона зазначила, що з початку року на кір у Луцьку захворіло 53 дитини. Але найгірше те, що зафіксовано понад три тисячі випадків ігнорування батьками повідомлень медичних служб шкіл про необхідність проведення щеплень. «Лише вакцинація та ревакцинація є надійним способом запобігання спалаху кору. Тому відсторонення дітей від навчання є необхідним кроком, адже кір дуже швидко передається повітряно- крапельним шляхом, і заразитися дуже легко», – наголосила вона.

Також Оксана Лєщинська повідомила, що міська дитяча поліклініка повністю забезпечена вакцинами від кору. Зараз використовується вакцина американського виробника, яка практично не дає побічних реакцій. Для зручності батьків кабінети профщеплень у відділеннях на проспекті Волі та на вулиці Чорновола будуть працювати у позаробочий час та у вихідні дні.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив на необхідності проведення щеплень від кору. Також варто звернутися і до батьків тих дітей, які проживають за межами міста та відвідують луцькі школи й дитсадки, адже серед таких дітей рівень вакцинації значно нижчий, ніж у місті. У Луцьку цей показник складає близько 87% дітей шкільного віку.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук звернув увагу на те, що зафіксовані випадки захворювання на кір серед педагогів та медичних працівників. Тому, за необхідності, вакцинація буде проводитися і серед дорослих.

Читайте також: Кількість хворих на кір в Україні збільшилося майже у 20 разів

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали