22 Січня 2019
Новини

Шанси знайти живих моряків немає, – Росія

Шанси знайти живих моряків немає, – Росія

В Чорному морі триває операція з пошуку моряків, які були на палаючих суднах. Однак знайти когось живим шансів немає. Великою залишається загроза нових вибухів на суднах.

Про це виданню ТАСС повідомили в прес-службі Росморрічфлоту.

«Станом на шосту ранку операція переведена з рятувальної в пошукову через відсутність надії знайти живих», - сказав представник відомства. За його словами, пожежу ще не погашено.

Пожежа в Керченській протоці

Як повідомили в Росморрічфлот, о п'ятій ранку буксир «Меркурій» прийняв на борт врятованих моряків і тіла загиблих, які були підняті з води, найближчим часом вони будуть доставлені до Керчі.

Слідчий комітет Росії порушив справу за фактом загибелі людей в результаті пожежі на суднах в Чорному морі.

«Слідчими органами Південного слідчого управління на транспорті СК Росії порушено кримінальну справу за фактом загибелі двох і більше осіб на судах в нейтральних водах Чорного моря за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 КК РФ (спричинення смерті по необережності двом і більше особам – ред.)», - йдеться у повідомленні.

Число жертв при пожеже на двох суднах в районі Керченської протоки збільшилася до чотирнадцяти осіб.

«Чотирнадцять загиблих», — повідомило виданню джерело в екстрених службах.

Таким чином, доля шести чоловік з 32 залишається невідомою, 12 врятовані.

За версією слідства, 21 січня 2019 року приблизно о 18 годині в 16 милях від узбережжя Краснодарського краю на вході в Керченську протоку сталося загоряння двох торгових суден «Канді» і «Маестро». Всього на борту перебувала 31 особа, громадяни Індії та Туреччини. Судна «Маестро» та «Канді», які під час перевезення скрапленого газу зайнялися в Чорному морі, залучені до незаконного постачання газу в Сирію, починаючи з 2016 року.

Фахівці приступили до гасіння пожежі, уточнили в Азово-Чорноморській філії Морської рятувальної служби.

Пожежа в Керченській протоці

«Пошуково-рятувальна операція буде вестися постійно (поки не знайдуть всіх членів екіпажу). Загроза вибуху газу є», - сказав представник Новоросійського морського рятувально-координаційного центру.

На борту «Кандій» перебували 17 осіб, з них дев'ять - громадяни Туреччини, вісім - громадяни Індії. На борту «Маестро» перебували 14 осіб, у тому числі сім громадян Туреччини і сім громадян Індії. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, НП
В тему

Останні матеріали